Mammamage

Mammamage er et treningskonsept for de som er/har vært gravide, der fokus er å gjenvinne styrke og kontroll i magemusklene og bekkenbunn etter en graviditet.

Treningen består av lette øvelser for de dype magemusklene, og kan gjøres før, under og etter graviditet. Magemusklene har god tid til å tøye seg ut og skal separeres ettersom babyen vokser i magen, og er derfor «slappe» etter fødsel. Noen trenger da hjelp for å gjenvinne god funksjon, og «skru på» magemusklene igjen. Om du har flere og tette graviditeter, øker risikoen for at dette gjelder deg.

Hvis en mangler god funksjon i magemusklene, kan det gi symptomer som smerter i ryggen, en utstående mage, mage- og tarmproblemer og lekkasje.

Før du har kontroll på magen, skal du være forsiktig med øvelser som «planken», «sit ups» og lignende øvelser. Det er fornuftig å ha kontroll på de dype magemusklene og bekkenbunnmuskulaturen, og med det minske seperasjonen mellom magemusklene, før du begynner med tyngre styrkeøvelser for hele kroppen.

For mer info www.mammamage.se

Mammamage trener og Naprapat Siv Hagen