Naprapat Siv Hagen viser behandling

Behandlingsmetoder

Naprapat Siv Hagen viser behandling
Naprapat Siv Hagen

Naprapatenes leddbehandling er i hovedsak manipulasjon, mobilisering og artikulering. Manipulasjon – benyttes for å normalisere funksjonen i rygg eller ekstremitetsledd. Det benyttes spesifikke grep som utføres med høy hastighet, men med så liten kraft som mulig.

Mobilisering – er en spesifikk og leddnær tøyning, et alternativ til manipulasjon. Det benyttes liten kraft og langsomme bevegelser for å oppnå normal funksjon i leddet. Artikulering – er en behandlingsmetode som brukes for å øke bevegeligheten i ekstremitetsledd.

Naprapatenes muskelbehandling er i hovedsak massasje, muskeltøyning og triggerpunktsbehandling. Klassisk massasje – benyttes for å myke opp muskler og bindevev, samt for å minske muskelspenning og øke blodsirkulasjonen. Muskeltøyning – benyttes for å senke muskelspenninger og øke fleksibiliteten og på den måten oppnå balanse mellom fram- og bakside og mellom høyre og venstre kroppshalvdel.

Triggerpunktsbehandling – benyttes for å redusere muskelspenninger og minske lokal og/eller karakteristisk smerteutstrålning. Pressur blir ofte benyttet som behandling på triggerpunkter.

Rehabilitering og trening

Ulike hjemmeøvelser og treningsprogram tilpasses hver enkelt pasient, og benyttes for å forebygge og rehabilitere. Grunnprinsippet er å skape en god balanse mellom styrke og bevegelighet.